Kazališna predstava za djecu / Silvija Šesto: "BUM TOMICA"

Ponedjeljak, 3.4.2017. u 11 sati, organizirana matineja, KAZALIŠTE A. GANDUSIO

Produkcija: kazalište "Mala scena" Zagreb / Za učenike 3. i 4. razreda osnovnih škola

Predstava traje 55 minuta.
Dramatizirao: Ladislav Vindakijević
Redatelj: Ladislav Vindakijević
Scenografkinja: Dinka Jeričević
Scenografiju oslikala: Marta Crnobrnja
Kostimografkinja: Danica Dedijer
Pomoćnice kostimografkinje: Tajana Meštrović i Marta Grbešić
Glazba: Adriana Kramarić
Likovno oblikovanje: Silvija Šesto
Fotografkinja: Irena Sinković
Producentica: Vitomira Lončar
Igraju:Ivan Grčić, Dražen Čuček, Vini Jurčić, Ivana Krizmanić

BUM TOMICA se sastoji od sto pričica (sto sličica) iz svakodnevice. Glavni lik je desetogodišnji dječak Tomica, razapet između svoje zaigranosti i različitih očekivanja roditelja, starije sestre i mlađeg brata. Tomica je pred pubertetom i već ga pomalo muče prve zaljubljenosti, nepravde i kritički odmak prema svijetu odraslih, njegov mlađi brat vrtičke dobi zaigrano je dijete sklono na svoj način preispitati i postupke braće i roditelja, dok je najstarija kćer adolescentica koja živi u svom svijetu imajući, svojim godinama, svojstven odnos i prema braći i prema roditeljima. Iz tog normalnog "generacijskog sukoba" nerijetko se preispituju stvari preko kojih obično prelazimo kao preko svakodnevnih i običnih zahvaljujući tempu života i dnevnoj rutini. I dok odraslima život postaje rutina, djeca u ovim pričama dokazuju da je život sve samo ne rutina. Primjerice, jedno "obično" vođenje najmlađeg djeteta u vrtić od obične "rutine" pretvara se u pravu, malu senzaciju...

BUM TOMICA Silvije Šesto jedna je od najpopularnijih hrvatskih dječjih knjiga koja upravo doživljava svoj treći nastavak i polako postaje hrvatski Harry Potter. Životnost i direktnost, humor koncentriran u kratkim pričicama koje su više situacije svakodnevnog života, čini da djeca prepoznaju sebe i identificiraju se sa licima. Dovoljan razlog za pokušaj dramatizacije i uprizorivanja.

NAGRADE:
◦Na Naj, naj, naj festivalu koji je održan u travnju 2007. BUM TOMICA osvojio je čak 3 nagrade Zlatna Žar ptica: Silvija Šesto za najbolji tekst, Nikša Butijer za najbolju mušku ulogu, Lana Gojak za najbolju žensku epizodnu ulogu.
◦Na 10. Susretu Hrvatskog centra ASSITEJ i 1. EPIFEST-u, međunarodnom festivalu kazališta srednje i jugoistočne Europe, koji se od 22. do 27. listopada 2007. održavao u Čakovcu, Dražen Čuček osvojio je nagradu za ulogu Piksija.
◦Na prvom Festivalu hrvatske drame za djecu "Marulić" koji je održan od 14. do 17. travnja 2008. u Splitu, predstava BUM TOMICA dobila je dvije nagrade. Obje je nagrade osvojio Ladislav Vindakijević, i to za najbolju režiju i za adaptaciju romana Silvije Šesto.

Ulaznica: 20,00 knPartneri