10. NOĆ KAZALIŠTA

17.11.2018. subota u 18 sati, kazalište A.Gandusio, ulaz slobodan
Kazališna predstava na talijanskom jeziku:
RUVEÎGNO’S GOT TALENT

Glumci:
Teodor Tiani – spremačica
Alessio Giuricin - spremačica
Roberta Silvi Malusà – Pina Volpina
Nives Giuricin – Gina Biscottina
Sandro Apollonio – Piero Pelà
Edita Apollonio – Lunange
Elian Djerdj – Domenico
Lara Apollonio – Nedeljka
Diego Giuricin – Dott. Hans / Pimpiniello
Stellina Garbin – Inge
Serena Santin – Kimberly
Valentina Silvi – Jennifer
Luana Santin – solist

Tekst – Scenografija – Režija:
DRAMSKA SKUPINA MLADIH I NAJMLAĐIH – Zajednica Talijana „PINO BUDICIN“ Rovinj-Rovigno


17.11.2018. subota u 20 sati, kazalište A.Gandusio, ulaz slobodan
LADIES NIGHT Stand up show (SLO/HR/BiH)
Po prvi puta u Rovinj zajedno stižu četiri dame stand up komedije koje će vam svakako dokazati kako žene itekako imaju smisla za humor i razbiti predrasude da je stand up isključivo “muški posao”. Show nije namijenjen za osobe mlađe od 16 godina.

Marina Orsag (Hr)
Marina Orsag je vječiti Petar Pan i netko tko svojom nepresušnom energijom vodi publiku apsurdnim kanalima svog uma.
Osnivačica Večeri otvorenog mikrofona, stand-up comedy radionica te comedy kluba Studio Smijeha, kao i jedna od osnivačica same stand-up comedy scene u Hrvatskoj.
U trinanaest godina karijere iza sebe ima preko 2500 nastupa u regiji i svijetu, titulu Najbolje stand-up komičarke Balkana 2013. te najbolje/g komičara/ke Kontinentalne Europe i Rusije 2015.
Ove godine proglašena je za Europskog heroja humora.

Vlatka Mifka (Hr)
Snašica iz Našica kako sama kaže za sebe. Sa svojom visinom od 178 centimetara uspješno se bori protiv stereotipa o niskim Slavoncima. U stereotip o okruglim Slavoncima uklapa se prigodničarski, samo za blagdane i većinu zime. Veličina obuće joj je 41, na što se zgražava njezina baka “jer nije lijepo za jednu curicu da ima toliku nogu“. Ipak, još uvijek nije pokleknula pred bakinim standardima ljepote i odrezala vlastitu petu, što smatra odrazom unutarnje snage i karaktera. Vesela i vedra osoba, osim kad je gladna. I kad nije vesela. Specijalist za napadaje smijeha u neprikladnim situacijama i osoba kojoj mozak ponekad radi prebrzo za njeno dobro, a presporo da bi zaustavio usta da izbace određene rečenice iz nje.

Eva Virc (Slo)
Eva Virc mlada je stand up komičarka iz Slovenije istančanog humora promjene smjera sa naznakama crnog humora. Osvojit će vas svojim šarmom i nepoznavanjem hrvatskog jezika.

Miranda Lončar (BiH)
Miranda Lončar za sebe kaže da je samostalna: sama, stalno. Pripadnica (po nekima i osnivačica) ekstremne frakcije hercegovačke manjine u Zagrebu koja se bori protiv zaključavanja smeća u posebnim prostorijama po haustorima. Jer nostalgija je ogromna kad smeća nema niđe ni za lijeka. Od početka bavljenja stand up komedijom 2007. godine Miranda je odradila pozamašan broj nastupa. Obišla je cijelu regiju, od Ljubljane preko Sarajeva do Beograda, a može se pohvaliti i nastupima u Londonu, Budimpešti, Zürichu. Prošle je godine (2014.) snimala i za “Stand-up Express” Comedy Central pa ste je vjerojatno uhvatili i na malim ekranima.

Partneri