Izložba likovne radionice "Osnove crtanja" 2018./2019.

Od četvrtka, 9. svibnja 2019. godine, u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Rovinj - Rovigno otvorena je osma po redu, već tradicionalna izložba radova polaznika tečaja "Osnove crtanja" koji se pod okriljem Pučkog otvorenog učilišta Rovinj - Rovigno i vodstvom Davora Rapaića odvija već osmu godinu.
Radove izlažu: Lana Peričić -polaznica osnovnog tečaja, Ana Novaković -polaznica naprednog tečaja te Gorana Holub - Veršić, Gordana Dandolo i Romina Kraus -polaznice tečaja s individualnim pristupom.

Za razliku od izložaba proteklih godina, ovogodišnja izložba težište pomiče s "osnova" i crtanja ugljenom na neke "naprednije" teme i probleme crteža kao discipline i likovnosti uopće. Pored uobičajenih crteža izvedenih ugljenom, ove godine izloženi su radovi izvedeni takozvanim mokrim crtačkim tehnikama, odnosno tušem, perom i kistom kojima glavna tema nije sama tehnika crtanja i motiv kao takav, nego je pravi zadatak -eksperiment i individualnost likovnog izraza.

Ovom izazovu svaka je autorica pristupila na svoj poseban i jedinstven način pa su i rezultati upravo takvi: Posebni i jedinstveni. I upravo u tome leži njihova vrijednost.
Davor Rapaić, svibanj 2019.

Partneri