22.03.2025 - 27.03.2025 / 17:30H / Kazalište Antonio Gandusio
25.03.2025 / 18:00 h / 18:00H / Kazalište Antonio Gandusio
26.03.2025 - 30.03.2025 / Grad
26.03.2025 / 20:00 h / 20:00H / Kazalište Antonio Gandusio
27.03.2025 - 29.03.2025 / 18:00H / Kazalište Antonio Gandusio
28.03.2025 - 29.03.2025 / 20:00H / Kazalište Antonio Gandusio
29.03.2025 - 02.04.2025 / 18:00H / Kazalište Antonio Gandusio
01.04.2025 - 02.04.2025 / 18:00H / Kazalište Antonio Gandusio
06.04.2025 - 06.03.2025 / 10:30H / Grad

RADIONICA KUHANJA s Anom Ugarković: UPOZNAJMO ARTIČOKU

Artičoka je veliki pupoljak vrste čička Cynara scolymus, porijeklom s Mediterana.
U Italiji su artičoku uzgajali još prije 2000 godina, no tek se u srednjem vijeku proširila i ostatkom Europe. U Francuskoj su se artičoke koristile isprva isključivo kao lijek, jer se smatralo da su dobre kao sredstvo protiv apatije i melankolije. Danas znamo da su općenito jako zdrave i bogate antioksidansima, vitaminima i mineralima.
Nažalost, artičoke imaju nezgodnu reputaciju “kompliciranog” povrća, od čišćenja do pripreme! Ako vas zanima zašto se ljubitelji artičoka svakog proljeća toliko trude oko njih, dođite na radionicu na kojoj ćete naučiti pripremiti artičoke na 4 načina, saznat ćete puno zanimljivih i praktičnih stvari o njima i na kraju, naravno - degustirati.

U petak, 26. travnja 2024. od 16 do 20 sati

Mjesto: OPG Cul di Leme, Mrgani 28 A, Mrgani

Participacija: 50,00 eura

Broj polaznika radionice je ograničen na 11 polaznika.

Info i prijave: 841 246 / 095 211 6578

 

Partneri