RADIONICA KUHANJA s Anom Ugarković: KRUH OD DIVLJEG KVASCA
Jedini način na koji se kruh pripremao još prije par generacija, danas je ponovo u modi! Divlji kvasac je zapravo mješavina brašna i vode, fermentiranih uz pomoć gljivica i “dobrih” bakterija prisutnih u zraku, na mjestu gdje se fermentacija dogodila. Svaki je kvasac zato vrlo specifičan, pa tako i kruh za koji se upotrijebi.
Magija kojom nešto najosnovnije, kao što su brašno, voda i kvasac, postaje nešto tako složeno kao što je (dobar) kruh je fascinantna. Istražujući literaturu, sa strpljenjem i iskustvom, stekla sam dosta znanja o tom procesu, no on će mi i dalje ostati zagonetan. Željela bi ta saznanja, a nadam se i malo magije, podijeliti s ostalim zaljubljenicima dobrog kruha, kao i dijelove mog divljeg kvasca, od kojih će, sigurna sam, nastati mnoge delicije.
U petak, 11. listopada 2024. od 16.30
Mjesto: OPG Cul di Leme, Mrgani 28 A, Mrgani
Participacija: 50,00 eura
Broj polaznika radionice je ograničen na 11 polaznika.
Info i prijave: 841 246 / 095 211 6578