09.11.2024 - 13.11.2024 / 18:00H / Kazalište Antonio Gandusio
11.11.2024 - 16.11.2024 / 20:00H / Kazalište Antonio Gandusio
11.11.2024 / 20:00 h / 20:00H / Kazalište Antonio Gandusio
12.11.2024 / 20:00 h / 20:00H / Kazalište Antonio Gandusio
13.11.2024 / 18:00 h / 18:00H / MMC
13.11.2024 - 23.11.2024 / 20:00H / Kazalište Antonio Gandusio
15.11.2024 / 20:00 h / 20:00H / Kazalište Antonio Gandusio
16.11.2024 / 20:00 h / 20:00H / Kazalište Antonio Gandusio

RADIONICA KUHANJA s Anom Ugarković: KRUH OD DIVLJEG KVASCA

Jedini način na koji se kruh pripremao još prije par generacija, danas je ponovo u modi! Divlji kvasac je zapravo mješavina brašna i vode, fermentiranih uz pomoć gljivica i “dobrih” bakterija prisutnih u zraku, na mjestu gdje se fermentacija dogodila. Svaki je kvasac zato vrlo specifičan, pa tako i kruh za koji se upotrijebi.

Magija kojom nešto najosnovnije, kao što su brašno, voda i kvasac, postaje nešto tako složeno kao što je (dobar) kruh je fascinantna. Istražujući literaturu, sa strpljenjem i iskustvom, stekla sam dosta znanja o tom procesu, no on će mi i dalje ostati zagonetan. Željela bi ta saznanja, a nadam se i malo magije, podijeliti s ostalim zaljubljenicima dobrog kruha, kao i dijelove mog divljeg kvasca, od kojih će, sigurna sam, nastati mnoge delicije.

U petak, 11. listopada 2024. od 16.30

Mjesto: OPG Cul di Leme, Mrgani 28 A, Mrgani

Participacija: 50,00 eura

Broj polaznika radionice je ograničen na 11 polaznika.

Info i prijave: 841 246 / 095 211 6578

Partneri