31.03.2025 - 30.04.2025 / Centar za mlade
12.04.2025 - 30.04.2025 / 18:15H / Kazalište Antonio Gandusio
23.04.2025 - 15.05.2025 / Dom kulture
24.04.2025 - 26.04.2025 / Grad
24.04.2025 / 19:00 h / 19:00H / MMC
25.04.2025 / 19:30 h / 19:30H / Kazalište Antonio Gandusio
26.04.2025 / 18:00 h / 18:00H / Centar za mlade
26.04.2025 / 20:00 h / 20:00H / Kazalište Antonio Gandusio

RADIONICA KUHANJA s Anom Ugarković: KRUH OD DIVLJEG KVASCA

Jedini način na koji se kruh pripremao još prije par generacija, danas je ponovo u modi! Divlji kvasac je zapravo mješavina brašna i vode, fermentiranih uz pomoć gljivica i “dobrih” bakterija prisutnih u zraku, na mjestu gdje se fermentacija dogodila. Svaki je kvasac zato vrlo specifičan, pa tako i kruh za koji se upotrijebi.

Magija kojom nešto najosnovnije, kao što su brašno, voda i kvasac, postaje nešto tako složeno kao što je (dobar) kruh je fascinantna. Istražujući literaturu, sa strpljenjem i iskustvom, stekla sam dosta znanja o tom procesu, no on će mi i dalje ostati zagonetan. Željela bi ta saznanja, a nadam se i malo magije, podijeliti s ostalim zaljubljenicima dobrog kruha, kao i dijelove mog divljeg kvasca, od kojih će, sigurna sam, nastati mnoge delicije.

U subotu, 5. travnja 2025. od 10.30 sati

Mjesto: OPG Cul di Leme, Mrgani 28 A, Mrgani

Participacija: 50,00 eura

Broj polaznika radionice je ograničen na 11 polaznika.

Info i prijave: 841 246 / 095 211 6578

 

 

Partneri